Questions to ask about AWS in cloud computing

Questions to ask about AWS in cloud computing

Let us discuss some of the question regarding the role of cloud computing with AWS. Are you ready?

Question 1. Explain what you understand by AWS?

Answer-

Amazon Web Services (AWS) is Amazon’s stable, evolving cloud computing platform that offers infrastructure as a service (IaaS), platform as a service ( PaaS), and bundled software as a service (SaaS) options. AWS services provide an enterprise with resources such as compute capacity, database storage, and content delivery. It makes cloud computing with AWS efficient.

Question 2. What is the Significance of Buffer in Amazon Web Services?

Answer-

An Elastic Load Balancer ensures that incoming traffic is spread evenly through several AWS instances. Individual elements will synchronize, and the arrangement will be elastic enough to handle a burst of load or traffic. When it comes to receiving and processing requests, the components are prone to working in insecure ways. The buffer is a space between two points. The buffer provides a balance between different apparatuses and lets them operate simultaneously to offer faster services, especially cloud computing with AWS.

Question 3. Can you explain the 3 Basic Types of Cloud Services?

Answer-

The three core cloud service types are:

· Computing

· Storage

· Networking

Down below are mentioned some AWS products that are developed using three forms of cloud service:

1.   Computing– Including EC2, Elastic Beanstalk, Lambda, Auto-Scaling, Lightsat, and others.

2.   Storage– Including S3, Elastic Block Storage, Glacier, Elastic File System.

3.   Networking– Including VPC, Route53, Amazon CloudFront

 Question 4. What do you Understand by S3?

Answer-

Simple Service Service is abbreviated as S3. The S3 GUI is used to store and retrieve any amount of data at any time from anywhere on the internet. The payment model for S3 is “pay as you go.”

Question 5. What is the Meaning of AMI?

Answer-

Amazon Machine Image (AMI) stands for Amazon Machine Image. It’s a blueprint that contains all of the information required to launch an instance (an operating system, an application server, and applications) that’s a virtual server replica of the AMI. You can use as many different AMIs as you want to launch instances; this makes cloud computing with AWS better.

Question 6. Explain Auto-scaling

Answer-

When demand increases, auto-scaling allows you to provide and launch new instances. When compared to other methods, it will enable you to increase or decrease resource efficiency automatically.

Question 7. What is the Relationship Between an Instance and AMI?

Answer-

From a single AMI, you can start a variety of instances. On the host computer, an instance type specifies the hardware that will use for your example.

Each instance type has different memory and computing capabilities. When you launch an instance, it appears to be a typical host, and we can communicate with it just like any other device.

Question 8. What is DDoS Attack?

Answer-

 In a Distributed Denial of Service (DDoS) attack, the attacker generates the attack using multiple compromised or managed sources. DDoS attacks are classified according to the layer of the Open Systems Interconnection ( OSI) model they target.

The native tools that can help you deny the DDoS attacks on your AWS services are:

· AWS Shield

· AWS WAF

· Amazon Route53

· Amazon CloudFront

· ELB

· VPC

Question 9. What All Does An AMI Include?

Answer-

An AMI has the following elements to it:

· A root volume template for the instance

· Launch permissions decide which AWS accounts the AMI can use to launch instances.

· A block mapping tool, which defines the volumes attached to the instance when it is started.

Question 10. What is Amazon EMR?

Answer-

EMR is a clustering stage that has survived and helps you interpret data structure functionality before intimation.

Apache Hadoop and Apache Spark, both available on Amazon Web Services, assist you in analyzing large amounts of data. You may prepare data for analytics and marketing intelligence workloads using Apache Hive and other related open-source designs.

Question 11. What are Some of the AMI Designs?

Answer-

There are many types of AMIs, but the most common ones are:

1. Fully Baked AMI

2. Just Enough Baked AMI (JeOS AMI)

3. Hybrid AMI

Question 12. What are the Different Types of Cloud Services?

Answer-

Various types of cloud services are:

1. Software as a Service (SaaS)

2. Data as a Service (DaaS)

3. Platform as a Service (PaaS)

4. Infrastructure as a Service (IaaS)

Question 13. What are Key Pairs?

Answer-

 The encryption and decryption of login files on an Amazon EC2 are done using public-key cryptography. The public key is used to encrypt data in public-key cryptography, and the information is decrypted using a private key on the receiving end. The combination of a private key and a public key is known as a key pair. Key-pairs allow safe access to the instances.

Question 14. What is AWS Lambda?

Answer-

AWS is an acronym for Amazon Web Services. Lambda is a computing service that allows you to run your code without having to handle a server. The lambda function runs your code when it’s required. You only have to pay after the code has been executed.

Question 15. What are Some of the DB Engines that can use in AWS RDS?

Answer- Cloud computing with AWS and some of the DB engines that can use in AWS RDS are mentioned below-

DB engines that can operate in AWS RDS:

1. MS-SQL DB

2. MariaDB

3. MYSQL DB

4. OracleDB

5. PostgreDB

Question 16. What do you Understand by Regions and Availability Zones?

Answer-

Regions: A region is defined as a geographical area with two or more availability zones. A site is a group of data centers that are entirely separate from each other.

Availability Zones: An Availability Zone is a data center located anywhere in the country or in a city. In the data center, there can be several servers, switches, firewalls, and load balancing. The stuff you’ll use to connect with the cloud resides in the Data Center.

Question 17. What are the Various Pricing Models for EC2 Instances?

Answer-

The various pricing model for EC2 instances are listed below:

· On-demand

· Reserved

· Spot

· Scheduled

· Dedicated

Question 18. What are the Types of Volumes for EC2 Instances?

Answer-

There are two types of volumes:

1. Instance store volumes

2.   EBS – Elastic Block Stores

Question 19. What is the Cloud Watch and Explain its Types?

Answer-

Cloudwatch is a tool used to monitor various AWS resources, including health inspection, networking, application, etc.

There are two types of cloud watch-

1. Basic monitoring

2. Detailed monitoring.

Essential monitoring is free and detailed monitoring is chargeable.

Question 20. What is Glacier?

Answer-

Glacier is the backup or archiving tool you can use to back up the data to S3.

Question 21. What are the Types of Routing Policies in Route53?

Answer-

Following are the types of routing policies in route53

· Simple routing

· Latency routing

· Failover routing

· Geolocation routing

· Weighted routing

· Multivalue answer

Question 22. What do you Understand by Security Groups?

Answer-

Security groups act as a firewall for one or more traffic-containing instances. When your models are launched, you can allocate them to one or more security classes.

You may add rules to each security category that enable traffic to and from its related instances. You may modify the powers of a security group at any time, and the new rules are extended to all the cases related to the security group immediately and instantly.

Question 23. How many Elastic Ip Addresses does AWS Offer by Default?

Answer-

Five elastic IP per region does AWS Offer by default.

Question 24. Explain What you Understand by Cloud Computing?

Answer

Cloud computing with AWS refers to providing services that enable end-users to access programs, software, storage, networks, and servers through a browser or client-side computer on their desktop, laptop, or tablet without the need to download, upgrade, or manage them. Cloud computing is a cloud platform technology that offers on-demand resources ranging from computers, databases, storage, networking, software, etc. Cloud computing follows a pay-as-you-go scheme, in which you can only pay for what you use.

 Question 25. What are the Benefits of Cloud Computing?

Answer- Benefits of cloud computing with aws-

· Lesser computing cost

· Better Performance

· No IT Maintenance

· Business connectivity

· Easily upgraded

· Device Independent

Leave a Reply